17 januari 2008

Struligt....

Vissa dagar strular allt... När vi kom efter jobbet igår så satte vi först på tv:n. Ingenting hände. Den stod bara och klickade. Som om den fick kontakt men inte orkade ända fram. Peter testade, William testade, Samuel testade. Ingenting hjälpte. Så vi stängde av tv:n och funderade på var kvitto och garanti fanns, hur vi skulle emballera åbäket för att skicka in det på service. En 42-tummare tar rätt mycket plats även om den är platt som en pannkaka... :) Men så fick Peter en snilleblixt och kollade om sladden var helt i. Det var den inte *S*. Så efter att ha pluggat i sladden ordentligt så funkade tv:n perfekt igen! Skönt.

Men sen testade vi wii:t (nyinköpt precis efter jul) och det var stendött. Givetvis kollade vi alla sladdar men vi fick inte liv i det. Så idag skall vi åka och reklammera det. Det var bara att leta fram kvitto och emballage och packa ner det i lådan igen. Vi testade det på flera olika uttag men det hände ingenting.

Sedan var det dags för nästa pärs. Min dator. Vi formaterade den i förrigår och installerade om Windows. Två stora problem dök upp direkt, dels då var min hårddisk bara hälften av vad den borde vara och så fungerade inte nätverket. Efter att en snabb sökning på nätet så läste vi att om en hårddisk är trasig så kan den stänga av den trasiga delen och bara visa den fungerande delen. Ungefär som en trasig hjärna :)) Så vi ringde supporten och de försökte kartlägga våra steg. De konstaterade att vi hade använt oss av fel skiva vid formateringen, vi hade inet använt den med servicepack 2. Så vi letade fram rätt skiva, och vips... Det funkade, det fanns stöd för stora hårddiskar och jag kom åt hela hårddisken. Ett problem mindre. Dock funkar inte näteverket ännu så jag kommer inte ut på nätet. Det får bli kvällens problem.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, tänk att strul alltid kommer i sällskap! ;)

Hoppas ni får byta WII:et utan problem, och att tv´n inte bråkar mer. Datorer är ju ett kapitel för sig, men rätt vad det är brukar de börja funka igen med lite handpåläggning. ;)

Formaterade om min imorse, och *peppar peppar* verkar jag ha fått ordning på allt. Det tar ju sin tid att få in alla program, ställa in allt som man vill ha det osv. Men skönt när det är klar!

Milla sa...

Tänk vad livet vore enklare utan alla dessa tekniska produkter... Vi har en hårddisk-DVD som vägrar spela in program. Sen en ny värmepump som är trasig... men formaterat om en dator har jag aldrig gjort! Inte ens på den tiden det räckte att skriva format C: Hehe.