08 november 2008

Städdag och fest

Idag har vi städdag i vårt område. Vi är med i festkommittén i år och har i uppdrag att anordna en fest i kväll, så vi har handlat och förberett inför kvällen och idag ska vi städa ur vår lokal och fixa så att det blir fint inför kvällen.

Peter är hemma från Köpenhamn, han har varit på kurs i porjektorienterat ledarskap och han var nöjd med. De hade en dansk och en svensk föreläsare och han tyckte att det verkade som om de danska kursdeltagarna hade svårare att förstå den svenska föreläsaren än tvärtom. Eller så var de svenska bara artigare (eller tystare) och sa ingenting.


Jag är äntligen frisk, och det känns bra! Jag avskyr att vara magsjuk!! Peter, Cassandra och William har klarat sig medan Samuel åkte på en släng av magsjukan.

Imorgon fyller min kompis N år och vi ska uppvakta henne på eftermiddagen. Hennes mamma ska laga Njoki (en annan variant på stavningen är gnocchi) men det ska uttalas "njoki" och är bland det bästa jag vet.

Här är ett recept på engelska:

Njoki (Gnocchi)
Prepare the dough as follows: Boil and peel about two pounds of potatoes. While still warm add about half a pound (1/4kg) of flour, two ounces of butter (5dag) , two eggs and salt. Knead the dough and shape as a long rope, thick about 3/4 inch (2cm). Cut the rope at about at 1/2 inch (1.5cm) length. Put in boiling salted water for about 10 to 15 minutes. Serve with your favorite sauce (e.g. pesto or white sauce) or as a side dish.

Här är en länk till ett annat.

1 kommentar:

mintid sa...

Hur var festen?
Trevligt med lite gemenskap så och att man gör saker tillsammans.

Kram