20 december 2009

Julmarknad på Liseberg

Idag har vi varit på julmarknad på Liseberg. Vi hade förberett oss med varma kläder men det var ändå otäckt kallt. Samuel överdrev lite med tre par byxor på sig, men han har väl ärvt det av sin mamma antar jag:=)

På Liseberg hade de ställt upp stora tråg med kol som man kunde värma sig vid, rätt trevligt, men luften var otäckt stickig av kolen. Vi började hosta allihop, och jag skänkte en tanke till min stackars mamma och mormor som växte upp med eldning av kol som främsta värmekälla. Men för mig är doften av kol oerhört speciell. Jag tänker alltid på när jag var liten och hälsade på hos mormor i Polen och kollukten låg i luften hela tiden. Men på något konstigt sätt tycker jag att det luktar lite gott samtidigt :))

Först åkte vi upp och tittade på fotoutställningarna och olika hantverk. Killarna tyckte att det var kul, nytt läge att testa konstmuséet igen kanske? När vi var där med killarna sist tyckte de att det var en mardröm. Men idag tyckte de att det var kul med alla bilder och vi var där en lång stund. Jag såg ett par tavlor med kustmotiv som jag gillade riktigt mycket men inte så mycket att jag ville lägga ut 1000 kr på att köpa med mig en av dom hem...*s* Vi köpte däremot med oss 12 vykort av en annan fotograf med macro-foton av blommor. Jättesöta!

Samuel vann choklad, han tjatade som en liten galning om att han var sugen på choklad och William och Peter försökte övertala honom att inte spela men han var envis och la en femma och vann. Gissa vem som var nöjd :))) Vi åt på "Äteriet" men jag tyckte inte det var särskilt gott, bara kallt, fullt av folk och dragigt. Vi hamnade på en plats precis vid dörren och det var isande kallt varje gång någon öppnade dörren för att gå ut och in. Vi satt inte där särskilt länge...

Efter ett par timmar på julmarknaden var vi nöjda och åkte vidare till Allum, men där var så mycket folk som handlade att det var fullt på alla parkeringar och vi hade ingen större lust att leta runt efter en p-plats så vi åkte till vår "Ica" och handlade lite innan vi åkte hem.

Det är så skönt att ha semester - jag ska njuta för fullt av mina tre lediga veckor! Imorgon är det dags för lite julhandel, förra året var jag klar jättetidigt och i år har jag knappt börjat. Tiden har varit oerhört knapp i år. Jag har fått ut lite bilder på min fotoblogg. Titta gärna in där, länken finns i blogglistan till höger.

kram Susie

Inga kommentarer: