09 december 2007

Nu är det snart jul

Vilket julpanik det är ute på stan!! I lördags var jag i Alingsås tillsammans med fru K. Vi var ute och shoppade och fyndade lite julklappar. Det var oerhört mycket människor, jag tror att Alingsås hade gått man ur huse för att handla julklappar. Vi var bl.a. inne på Lindex för att leta efter en pepparkaksdräkt åt Wille och kön ringlade sig genom hela affären. Som _tur_ var hade de ingen dräkt i den affären för jag hade ingen som helst att ställa mig där... Vi letade vidare men någon pepparkaksdräkt hittade vi inte.

Efter ett litet tag började det suga i lunchtarmen och vi gick in på ett mysigt fik, men det var fullsatt så vi gick vidare till nästa café, vilket också var fullsatt. Vi insåg snabbt att det såg likadant ut överallt så jag ställde mig i kön medan fru K jagade bord :) 30 min senare (och två meter) kunde vi äntligen beställa vår mat. Jag beställde en stor räkmacka (den var hur god som helst) och fru K tog en bakad potatis med skagenröra. Vi var inne i leksaksaffären och jag köpte bl.a. en Gomitri-vulkan och nya Gomitri-figurer till Samuel och ett par Schleich-djur till Elias. Efter lite shopping på Maxi släppte jag av fru K hemma och åkte vidare till Vattenpalatset i Lerum för att hämta Wille & Peter som hade varit och simmat. Samuel och Cassandra hade en skön hemmadag :)

På kvällen kom Neda över på middag (hon var hos oss i fredags och åt middag också :)) och vi fastnade framför "How to lose a guy in 10 day", men N hann inte se färdigt den för hon började jobba kl 21.00 inne på en krog i Alingsås (vakt) och jag drog på mig nattlinnet för att se färdigt resten i sängen... Gissa vem som däckade efter en kvart *s*.

Idag har jag, Peter och Samuel varit inne i Nordstan och shoppat. Hur mycket folk som helst där med. Vi lämnade av Wille hos Rut, de skulle gå på Liseberg, så vi tänkte passa på att handla lite men det gick inte så bra. Vi passade på att hälsa på Josef och Sebbe i Nordstan och så åt vi lunch på Pasta Basta. Helt ok mat. Efter det tog vi en "jullatte" med Josef och pratade en stund. Det var trevligt.... Jag längtar oerhört mycket efter min mamma och det känns skönt att hon kommer på torsdag. Josef sa att hon skulle jobba ett par dagar men jag tror nog att vi hinner träffas ändå. Vi hittade en pepparkaksdräkt åt Wille, något liten i storleken men det fanns ingen annan så vi köpte den ändå. Ett par rejäla strumpor kommer att dölja att han är lite för lång för dräkten *s*.

När vi kom hem tittade vi på Harry Potter 5 på svenska tillsammans med Samuel, det var jättemysigt. Han tyckte att den var så spännande. Jag (och Peter) är stora Harry Potter-fan och alla mina barn älskar honom också :) Peter åkte in till stan vid 5-tiden för att hämta upp William och han kom inte hem förrän nästan 2 timmar senare. Wille hade köpt en sak på Liseberg för 449!! kr som Peter inte riktigt tyckte var rimlig så de åkte in till Liseberg för att få pengarna tillbaka. Kvinnan som sålde varan till Wille kommenterade att hon misstänkte nästan att de skulle komma tillbaka varefter Peter fick ett utbrott *s* och skällde ut henne efter noter. Men allt löste sig, de fick pengarna tillbaka och vi fick mat i magen när killarna kom hem.

Nu väntar Angel och lite mys i soffan. Imorgon är det dags för en ny arbetsvecka med en kurs i PUL och två julbord....


Här är en LO som jag har gjort ikväll. Jag älskar det här foto på Samuel.


Credits:
Papers:
Basically Brown from Traci Murphy (Funky Playground Designs), Chrstina Renee - CT challenge grid paper. Elements: Stitches and bow from Kara Fredricks at Digichick (Tidepool Page Kit)Stitches Chrstina Renee - Stapled borders brass, Staples and note paper frpm Christina Renee - French Country Side Kit, Frame - Christina Renee - SAUS-kit, Christina Renee - A stitched mess, Bracket - Laura Payton Amazing Kit .Alpha: Christina Renee - Alpha Bits

//Natti natti

3 kommentarer:

Peter sa...

Visst var det en händelserik helg!

Milla sa...

Ojsan - vad sa sonen efter en sådan incident?! Men som sagt, det ska läras i tid vad som är rimligt :=)
Huwa för julshopping, är nog värst i storstäderna gissar jag. Ska nog ge mig ut på vårt köpcentra en vardagkväll då de stänger 8, brukar vara lagom med folk...

Mindi sa...

Pust... ja nu är det ingen höjdare att springa i affärer. Mend et hör väl liksom till. ;) Men det är ju så smidigt nu för tiden när man kan shoppa mycket över nätet. Ljuvligt. ;)

Kramis
M I N D I