01 mars 2008

Köpförbud

Idag är vårt köpförbud slut, i alla fall för mig och barnen. Peter har sitt ytterligare någon dag till. Det har varit två märkliga månader. Jag har inte köpt något alls utöver mat och presenter till tre kalas som vi har varit på. Jag har lärt mig att jag småhandlar mycket mer än vad jag trodde, eftersom jag trodde att jag "handlar ju ingenting" ändå? Jag trodde att det skulle bli en lätt match och det var det bitvis men jag har haft några utmaningar också :) Vem sa att allt ska vara enkelt?

Vad har jag då lärt mig av det här?

1. Jag shoppar mer än vad jag trodde.
2. Det var rätt enkelt att låta bli så länge syftet kändes ok.
3. Jag ska definitivt göra om det igen
4. Vi handlar alldeles för mycket onödig skit :)
5. Det är rätt skönt att få säga nej.

MEN:

Det är fantastiskt roligt att shoppa också och jag tänker defintivt inte sluta med det. Kanske tänka efter en gång före bara. Om alla minskade på jordens sopberg så skulle vi kunna lämna en bättre plats efter oss. Vi konsumerar alldeles för mycket skräp.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Shoppa är definitivt en av livets höjdpunkter, men jag håller med dig angående slutsatserna. De gäller här också. Brukar faktiskt tänka på att handla saker utan onödiga förpackningar, inte ta en plastpåse på varje ställe utan istället bara använda en och såna där smågrejer. Lätta saker att göra, och om många personer gör många små saker blir det ju ganska stort till slut.. egentligen.

Förresten, tv-inspelningen ni var på lät väldigt spännande! Vilken kul grej att vara på! Och Kråkes krog lät ju mysig.. är det hon, Kråke, som brukar/brukade skriva matartiklar i Amelia (åtminstone förr om åren) månne? Eller kommer Kråke kanske av Mölndals Kråka?

~Susie~ sa...

Det var så roligt!! Kråke kommer från Mölndals Kråka :)