09 maj 2009

Livet ombord på ett tåg

Jag har haft en riktig hektisk vecka den här veckan. 4 arbetsdagar av 5 har jag tillbringat ombord X2000. I tisdags åkte jag upp till Uppsala för att vara med på de årliga konsumentvägledardagarna som i år gick av stapeln i Uppsala. Jag och min chef tog ett tidigt tåg från centralen och var framme i Uppsala precis vid lunch. Vi checkade in på hotellet och gick sedan direkt till Uppsala Konsert & Konferens. Sedan tillbringade vi hela eftermiddagen med att lyssna på olika talare. Bl.a finska Konsumentverket som pratade om att förstatliga konsumentverksamheten, och sedan ett seminarium om den nya reklamombudsmannens roll. Därefter var jag på ett annan om konsumentjournalistik där vi fick se "Plus" från begynnelsen. Det var jätteintressant. Sverker himself kunde dock inte vara med för han var i Strasbourg på ett viktigt möte :)) Men han hade gjort ett eget filmklipp åt oss :))

På kvällen gick vi ut en promenad på stan, åt på en grekisk restaurang och drack äppelmartini :)) Jag har fått pippi på "Apple Sour" det måste vara den godaste likör som finns. Vi åt grillad fetaost och grönsaker till förrätt och Bifteki till huvudrätt. Det var oerhört gott :) På vägen hem promenerade vi genom Uppsala. Jag har aldrig varit där förut men jag tycker att det var en söt liten stad. Där fanns enorma mängder med cyklar överallt men vad annat att vänta i en studentstad? Fick en stor blåsa under en tå som jag fick plåstra om :(

Onsdagen var "Konsumentverkets dag" och de bjöd på en rad föreläsningar. Bland annat fick lyssna på "vår" minister Nyamko Sabuni prata. Dock kändes det inte riktigt att hon hade helt koll på vilken yrkesgrupp hon var oss, för det var mycket prat om budget-och skuld och lite om konsumenträtt. Men å andra sidan är det många som jobbar med en fot i varje, dock inte vi i Göteborg. Men talet hade nog passat bättre på en annan konferens :) Hon citerade ett uttalande från Pernilla Jonsson på Kairos Future, just ett av de seminarierna som jag har varit på det och det var ju lite roligt :))

Innan tåget gick tillbaka till Stockholm och sen vidare till Göteborg passade vi på att shoppa lite, jag handlade lite presenter till familjen och jag passade även på att handla en "regnponscho" i brunt med stora blommor, den var jättefin :) Det öste ner i Uppsala och med väskor i alla lediga händer fanns det ingen plats för ett paraply... Vi var inne i en butik som hette Stockhome som sålde massor med roliga små prylar. Både resan upp och ner tillbaka till Göteborg tog lite drygt 5 timmar så jag var lagom mör när jag kom hem på onsdag kväll.

I torsdags var det dags igen. Jag tog 13.42 tåget till Stockholm. Tågresan var lugn, jag satt på tyst avdelning och jag måste säga att det är oerhört skönt att göra det. I vagnen bredvid hade ett medelålders sällskap bestämt sig för att festa till och jag led med de stackarna som inte ingick i det festställskapet ombord på den vagnen. Jag hade blivit galen... Men hos mig var det tyst och lugnt utom de gångerna folk gick genom vagnen för att komma till toaletterna (vilket inte var allt för sällan). I Stockholm checkade jag inte på "Scandic Hotell". Mitt rum var helt sjuk. Det var pyttelitet, man fick gå på sidan för att ta sig in och sedan kan inte rummet ha varit mer än 180 cm brett. En 90 säng tog upp halva rummet och sedan fanns ett smalt bord och en fåtölj. Det fanns inget fönster bara en massa speglar och mörkt trä. Det var hur läskigt som helst... För 1520 :- borde man få ett betydligt bättre rum kan jag tycka. Jag visste iofs att det skulle vara utan fönster men inte att jag skulle bo i en skokartong från helvetet...

Seminatiumet på Kairos handlade om "Naturresurser" och det var oerhört intressant. Det var representanter från Naturvårdsverket, analytiker från SEB och andra kloka människor från det svenska näringslivet med. Man kan få mindervärdeskomplex för mindre :)) Men jag kommer in i det, det var bara mitt andra seminarium. Jag träffade Pernilla (se ovan) och berättade för henne att ministern hade citerat henne vilket hon inte hade någon aning om, det var kul :))

Hemresan gick bra, men det kändes att det var dag 4 ombord på ett X2000. Jag hamnade bredvid en man som stank sprit och cigaretter men han raglade bort till bistron och tillbringade en lång stund där (sen stank han ännu mer när han kom tillbaka) så han var borta nästan hälften av resan.

Väl hemma igen mötte min älskling mig på Centralstationen i Göteborg. Vi handlade mat på Ica i Lerum och åkte sedan hem till barnen. Jag köpte gnocchi med tomat och mozzarella till mig och revben och gratäng till killarna. Det var enkelt och gott.

William var så stolt, han hade gjort sitt första mål i en match!! Gissa vem som var överlycklig!!
Det var underbart skönt att vara hemma igen även om jag har jag har haft en givande vecka!!

1 kommentar:

Milla sa...

Härliga upplevelser du fått Susie, båda att åka tåg och seminarier.
Men du, Uppsala är väl ingen liten stad, det är ju en av de större i Sverige :=)
Jag gillar den staden, särskilt den gamla delen.