19 september 2006

Gudföräldrar


I söndags var det så äntligen dags för det lilla sockergrynet Elias dop! Jag och Peter är faddrar. Dopet hölls i en jättesöt liten kyrka, Hemsjö Kyrka:



Det var en fin cermoni. Det var bara Elias som döptes och han uppförde sig jättebra. Det var en ung tjej som var präst! Vilken skillnad det är på dagens präster jämfört med förr. Inget svamlande domedagsprat, bara en vänlig och lugn inställning. Det kändes fint och bra. Jag är lite fascinerad över att alla präster tycks kunna varenda psalm i psalmboken utantill.... Utan något som helst problem ger de sig i kast med sången. Jag undrar om de har sånglektioner under utbildningstiden. Tenta i psalmer 10 p :) När William och Samuel skulle döpas satt vår präst Anders, hemma vid vårt köksbord och sjöng den ena sången efter den andra för oss när vi skulle välja.

Efter dopet av Elias Algot Sixten bjöd familjen K på dopkaffe i Annexet. Sara gjorde en fransk potatissallad på färskopotatis, små cocktailtoamter, örter och oliver. Till det serverade de salami, kokt skinka, rostbiff och kalkrökt skinka, brieost, kiwi, druvor, olika sorters melon och en gudomligt god fransk chokladkaka som "bara" innehöll 600 gr choklad och 250 gr smör *s*. Men den var mycket, mycket god...

Namnet Elias:
Elias ökar mycket snabbt i popularitet och är nu ett av de 40 populäraste tilltalsnamen bland de yngsta. Sedan 1990 har populariteten fyrfaldigats.Namnet har aldrig varit så populärt som det är nu, det finns totalt ungefär 5 300 som heter Elias i Sverige.Elias är ett bibliskt namn som använts sedan 1200-talet i Sverige. Namnet betyder Jahve är Gud och är känt från profeten Elias i gamla testamentet. Elias har kunnat fira namnsdag så länge almanackan funnits.

2 kommentarer:

ikas sa...

Trevligt med dop!Det var en söt liten kille.
Hoppas allt är bra med er.

Kram!

Malin E sa...

Vilken söt liten kille! Vilka otroligt fina ögon han har!!
KRAM!