02 juli 2007

Inga riddare....

Vi åkte iväg till Gräfsnäs i söndags för att titta på de årliga riddarspelen. William klagade på huvudvärk men han ville ändå åka. Vi stannade till på McD i Alingsås och åt lunch och jag måste säga att jag blev imponerad! De har bytt inredning och stylat om hela restaurangen. Snygga soffor i vitt och brunt, limegröna puffar och pallar. Zebrano-mönstrade väggar och snyggt tyg med röda ”m” på väggen. Allt plastigt var borta och stället såg snyggt och fräscht ut! Jag blev faktiskt jätteimpad. Sveriges snyggaste McDonalds kanske?

I vilket fall som helst, Wille hade ingen matlust alls så vi funderade ett tag på att strunta i Gräfsnäs men valde ändå att åka dit. Givetvis blev vi försenade, vi som hade planerat så bra, men det gick käpprätt åt h-e och istället fick köra på som bara den. Det skulle börja 14.30 och när klockan var kvart över två var vi fortfarande i Alingsås. När vi kom fram ringlade sig en lång kö in mott den gamla slottet där riddarspelen skulle hållas. Vi ställde oss i kön men William sa att han behövde sitta så han satte sig en bit bort, under ett träd. Efter en stunds köande märkte vi att Wille såg mer och mer grön ut i ansiktet och vi gick därför ur kön helt och hållet. Vi pratade lite om hur han mådde och ingen av oss trodde att han skulle orka vara kvar de timmarna riddarspelet varade. Så vi gick runt lite bland medeltidsstånden, köpte en riddarhuva åt Samuel och tittade runt i bodarna. Killarna lekte lite på lekplatsen men knotten gjorde det svårt...Varje gång man öppnade munnen fick man tugga knott på köpet…Men vi fick i alla fall se riddarna när de kom inridande även om vi missade riddarspelen. Vi får testa igen nästa år!

Vi stannade till på Willys på väg hem för att handla lite skinka och bröd (dagens latmiddag blev mackor) och då började William klaga på att han mådde illa. Så fort han kom ur bilen kräktes han… Jag och Samuel skyndade oss in för att handla medan Peter och Wille väntade i bilen. Sedan åkte vi hem, Wille kände sig bättre när vi hade kommit hem och han hade vilat en stund. Han kräks alltid när han är sjuk, vad det än är med honom. Det är sällan han är magsjuk på ”riktigt”. Efter ett par timmar var både illamående och huvudvärk som bortblåst och sonen var hur pigg som helst.

Frampå kvällskvisten fick besök av kusin B, frun Nanny och barnen. Vi fikade och pratade och hade jättetrevligt. Bebis O är en stor, stor kille! 4 månader gammal vägde han 10 kg och var 68 cm lång!! Wille och Samuel vägde ungefär 7 kg vid samma ålder och Cassandra vägde 8,5 kg när hon var ett år! Men han är hur söt som helst!!

Jag digiscrappade lite på kvällen, sorterade bilder! Vi tittade på 4400 innan vi somnade. Nu är vi inne på säsong 2. Spännande :))

Inga kommentarer: