24 juni 2008

Möhippa

Igår blev jag ”kidnappad” på jobbet! Det var dags för en möhippa hade mina kära vänner bestämt. Det började med att jag fick klä på mig rätt gräsliga kläder, en stormönstrad klänning, svart stråhatt med tillhörande rosa tygblomma, hatt, kappa och virkad väska, och en regnkappa i ett ”inspirerat” Marimekko-mönster. Därefter fick jag sätta mig på en cykel och utrustad med en karta begav jag mig ut på gatorna i Högsbo för att cykla ner till Banehagsgatan vid Röda Sten. Jag kan cykla, men jag är absolut ingen van cyklist, det måste vara åtminstone 2-3 år sedan jag senast satt på en cykel. Så jag måste erkänna att det gick lite vingligt till att börja med. Men efter en liten stund fick jag luft under regnkappan och svischade fram i en ordentlig fart. Jag blev ivrigt påhejad och fotograferad längs vägen av de glada och skrattade vännerna.

Väl nere vid Röda Sten så fick jag stiga av cykeln, där bytte jag även tillbaka till mina gamla skor (ajajaj, vad jag hade ont i fossingarna). Vi gick runt ett varv på parkeringen och bakom den gamla portertunnan väntade fler väninnor.

Obs! Fotot är inte taget av oss och är inte från igår, men så här ser portertunnan ut.De hade arrangerat en picknick men innan picknicken fick jag ägna mig åt lite gymnastiska övningar, som att hoppa rep, göra situps, armhävningar och en riktig elaking som S kallade plankan. Efter lite fusk (ja, jag erkänner) och champagne och goda mackor begav vi oss in tillbaka mot parkeringen och det gamla varvområdet. Vi gick omkring lite planlöst, allt för att förvirra mig och de pratade lösryckt om kanoterna (allt för att skrämma upp mig *s*) men stannade till slut utanför en silversmed: http://www.annamartinsson.se/ där de hade arrangerat möhippan.

Där fick jag tillverka ett valfritt smycke i silver. Jag valde att göra ett halsband, jag gjorde ett hängsmycke i silver. Jag började med att skissa upp en form på papper och sedan klippte jag ut det. Jag fick välja ut en silverplatta och sedan föra över mönstret till den och såga ut formen jag hade ritat. Sen fick jag fila och putsa, banka och polera. Jag fick hjälp med att löda fast själva fästet till smycket, men allt annat fick jag göra själv.

De andra tjejerna fick också göra smycken, men inte i silver utan de fick arbeta med glaspärlor och trä upp på tråd.

Det var jätteroligt och jag fick ett så snyggt halsband!! Jag gjorde ett hjärta som jag blankpolerade, trädde upp rosa-vita sötvattenspärlor på en silvertråd som jag lindade runt själva hjärtat. På baksidan bankade jag in mitt och Peters namn och datumet för bröllopet, 080808. Jag ska ha på mig smycket på bröllopet. Jag är så stolt över det!

Sedan var det dags för nästa överraskning, vi satt oss i bilarna och åkte iväg till mina gamla hemtrakter. De hade bokat ett bord på min grekiska favoritrestaurang! Där tillbringade vi sedan 5 timmar! Det var hur trevligt som helst. Vi åt och pratade och skrattade! Vi gick först och kom sist! Det var verkligen en lyckad kväll och jag fick en perfekt möhippa1 kommentar:

Anonym sa...

Åh vad roligt det lät! En riktigt mysig och lyckad möhippa!!
Tänk att det är dags snart.. är allt fixat och planerat klart inför dagen D?

Kram!