11 september 2008

Status

Har gjort: Vi har haft mingelkväll på jobbet, kom hem sent och känner mig rätt trött. Ska strax lägga mig i sängen och titta på idol.

Ska: Sova. Imorgon ska jag på kurs hela dagen. Konsumenträtt.

Mår: Jag har varit så sjuk den här veckan, men det har gått bra ändå. Mycket nässpray och värktabletter :)) Tur att vi hade en laddning "gripex" hemma (bra medicin från mamma *s*). Min näsa är illröd. William talade om för mig att jag såg ut som "den där tomten".... Hmmm....

Läser: Åh, jag läste en ljuvlig bok av Joanne Harris igår. Men idag har jag inte hunnit läsa något alls. Imorgon kanske....

"Kärlekens dårar av Joanne Harris "
Berättelsen utspelar sig i 1600-talets Frankrike mot en bakgrund av häxprocesser, kungamord och religiös fanatism. Det här är historien om Juliette, en ung skådespelerska och lindanserska, som av omständigheterna tvingas överge sitt kringresande liv och söka skydd bland nunnorna i det avlägsna klostret Sainte Marie-de-la-Mer. Som syster Auguste skapar Juliette ett nytt liv åt sig och sin lilla dotter, Fleur, under den välvilligt inställda abbedissans förmyndarskap. Men nya tider närmar sig. Mordet på kung Henrik IV blir en start för stora omvälvningar i Frankrike. Förändringar som snart också når klostret på ön.

Den gamla abbedissan dör och Juliette får se sitt bekväma liv förändras. Den nya abbedissan, Isabelle, ett tolvårigt barn från en degenererad adelssläkt, är fanatiskt inställd på reformer. Och som om inte detta var tillräckligt har Isabelle med sig en viss Guy LeMerle, en man som smider oroväckande planer och som Juliette har all anledning att frukta och hata.

Förklädd till präst börjar LeMerle snart styra tillvaron på klostret. I takt med att hans illvilja och hemliga inflytande uppdagas, passioner släpps fria och rivaliteten inom klostrets väggar leder till mord, ger sig Juliette och LeMerle in i en viljornas kamp på liv och död.


TV: Idol

Ser fram emot: På fredag eftermiddag efter jobbet ska jag lägga mig i sängen. Där ska jag stanna till måndag morgon *s*. Tror ni det kan fungera??

Väder: Nattsvart...

Mrs N

Inga kommentarer: