10 april 2006

Är det äntligen vår nu?

I min trädgård har det börjat komma blommor, vilken lycka, men det tydligaste vårtecknet är att det faktiskt kliar i ögonen och att jag nyser. Min pollenallergi har börjat, det betyder faktiskt att nu är VÅREN här!!

Äntligen lite ledigt...I lördags morse vaknsde jag utsövd och det var en alldeles underbar känsla. Vi grejade hemma på förmiddagen, åkte och handlade elkabel och skum-underlag till parketten, takfärg, spackel och andra absoluta nödvändigheter ;) På eftermiddagen åkte vi hem till familjen K och tillbringade kvällen med S och barnen. T var på landet med sina föräldrar. S bjöd på tacos, vilket var otroligt gott eftersom vi inte har ätit våra fredagstacos de senaste veckorna.

I söndags var det en lång och skön dag hemma, vi grejade massor och på eftermiddagen åkte vi till Allum för att kolla på invigningen. Där var hur mycket folk som helst, för er som inte vet vad Allum är, kan jag tala om att det är nytt gigantiskt köpcentrum med 100 affärer. Allt från Maxi, H &M, Lindex, Gina Tricot till Max och Claes Olsson, bara 10 minuter hemifrån oss. Bra va :))

Vi skulle träffa Neda på Allum men vi lyckades aldrig ta oss dit samtidigt så hon kom till oss efter sitt besök påAllum. Vi åkte en sväng förbi Jonathan (min lillebror) för att kolla om han hade hittat väv åt oss, men han var inte hemma. Vi åkte hem och fikade med Neda och efter en stund kom även Tommy. Vi fixade till middagen, grillad kyckling med sås på färsk bladspenat, lök, grön paprika, grädde, färsk svamp och vitlök. Till det hade vi ett klibbigt basmati-ris. Mycket mumsigt :))

I går var vi iväg och gjorde en massa ärenden, först hämtade vi mer väv till väggarna i vardagsrummet. Sedan hälsade vi på i den nya skolan. Pojkarna var jätteduktiga. William var lite blyg medan Samuel fann sig direkt. Personalen verkade trevlig men det var ju helt klar skillnad mot deras gamla skola och fritids. Det här är en liten skola, 150 elever, och den ligger jättefint med en stor skolgård som innehåller ett litet skogsparti.

Efter skolbesöket åkte vi iväg och hämtade tapeter till vardagsrummet, vi åkte direkt till grossisten eftersom vår målare är lite uppbokad, så ville se till att få upp dom på väggarna så snart som möjligt. Vi var även och tittade på nya trädgårdsmöbler och grill. Nu är det dags :)) Det enda som fattades var den stora chryslern och den får vi låna idag ;)) När det var lunchdags åkte vi till Allum, vi tänkte äta på Max, men där var nästan lika mycket folk som dagen innan så vi gav upp och åkte hem. Mamma och Josef ringde, de hade precis kommit hem från Polen med en massa varor, bl a färg och kakel, till oss så vi fick skynda oss hem och lasta av allt. Jättekul, massor med roliga saker :))

Cassandra kände sig febrig och tillbringade eftermiddagen i sängen medan pojkarna var ute och lekte! Vädret var härligt och äntligen börjar man se lite vårtecken. Alla barnen var ute på garageplanen och spelade street-hockey :) På eftermiddagen var de över hos grannen och hoppade studsmatta. Underbart. Vid middagen kräktes Cassandra vår nymålad hallvägg...Mindre kul :( Sedan låg hon och yrade och svettades halva natten, men idag känner hon sig bra, så jag hoppas att det var något tillfälligt.

Vi åkte en sväng till kommunkontoret för att ansöka om bygglov, men fy f-n, rent ut sagt vad vi blev illa bemötta. Det enda som vi blev riktigt kloka på var, att det _krävs_ en arkitektritning för att vi ska få bygga vår inglasade altan. Vi pratade med en riktig apa:( Så nu ska vi klaga hos våra lokala politiker :)) Peter brukar vara bra på sånt *s*. Vi får väl se vad som händer härnäst, men jag vill verkligen ha det här bygglovet, så jag får väl masa mig iväg till en arkitekt, men det som stör mig mest är att det faktiskt inte krävs att det ska vara arkitektritat utan bara lätteförståeligt och tydligt men enl. personen på Lerums kommun så "behövde vi nog professionell hjälp". Hmm....

Middagen igår var enkel, fiskpinnar och potatismos och massor med stuvad spenat, något som jag verkligen gillar...Jag skulle kunna leva på enbart spenat :)) Jag och Karl Alfred :)

Idag ska vi köra killarna till svärmor och sedan ska vi handla parkett till vardagsrum och kök, samt nya lister. Vi har bestämt oss för en ljus björkparkett. Det kommer att bli snyggt till de mörka köksmöblerna i chokladfärgad ek. Very nice :))

Jag tänkte även försöka få iväg lite skräp till tippen, det har samlat på sig en del byggskräp. Jag hoppas även vi hittar trädgårdsmöbler vi gillar idag. Jag tänkte även passa på att köpa en ny grill!


Ha en bra dag!

2 kommentarer:

Peter sa...

Jag hoppas verkligen att vi hittar en grill som vi gillar bägge två.

Anonym sa...

Herrejisses... hur mycket spackel, tapet och färg går det åt egentligen?!?! *fniss* Tycker ni är iväg och handlar varenda dag... ;)
Maken var och köpte hem ett lass åt oss idag, med kakel, färg, väv, lim och lite sånt.. Vi tänkte hinna med vårt nybyggda rum och tvättstugan en del nu i påsk, när vi är lediga.

Hoppas ni hittar några trädgårdsmöbler som ni gillar! :)

Kram!