11 augusti 2006

Bokutmaning

Jag har blivit utmanad i en bokutmaning av Milla

Jag har _alltid_ varit en stor bokmal, och alltid haft flera böcker på gång! Jag läser dessutom jättesnabbt så periodvis läser jag enormt mycket böcker. Men när jag gick på universitet tyckte jag att det var jobbigt att läsa skönlitteratur eftersom det tog så mycket tid från studierna så min läsning blev lite lidande under ett par år. Jag läste mest på loven och under terminerna var det kurslitteraturen som var mest prioriterad. När skolan tog slut tog jag upp min läsning igen men det har inte blivit riktigt lika mycket som innan studierna. Numera har jag även börjat lyssna på böcker.

1) En bok som förändrade ditt liv?
Min första och största läsupplevelse var tveklöst Törnfåglarna av Colleen McCullough . Jag var 9 år och låste in mig i badrummet och sträckläste den!! Jag var helt omskakad och omtumlad av att ha läst den! En annan bok som berörde mig mycket när jag läste den var Pestens tid av Stephen King.

2) En bok du läst mer än en gång?
Jag läser gärna om böcker och vissa läser jag både 3-4 gånger. Sagan om Isfolket har jag nog läst om 5-6 gånger *s*... Ciderhusreglerna läste jag om och om i 3 månader, det var det enda jag hade att läsa på svenska när jag var 3 månader i Grekland när jag var 17....

3) En bok du skulle vilja ha med på en öde ö?
Ja, inte Ciderhusreglerna då *s*...Nej, jag har ingen särskil favorit som jag läser om och om igen så, på en öde ö skulle jag nog vilja ha med mig en bra överlevnadsbok om hur man klarar sig på en öde ö :)

4) En bok som fick dig att skratta?
Emma Hambergs - Mossvikenfruar fick mig att skratta när jag läste den och också gråta lite. Det var ingen djup historia, lite underhållande för stunden men riktigt god underhållning faktiskt.

5) En bok som fick dig att gråta?
Torey Hayden - spökflickan berörde mig mycket. Alla Toreys böcker är omskakande. Torey Hayden är speciallärare och psykoterapeut och specialiserar sig på barn med olika problem. Hennes böcker beskriver hemska saker som de här barnen har råkat ut för men inger ändå ett visst hopp. Helt klart läsvärda!

6) En bok du önskar du hade skrivit?
Någon av Camilla Läckbergs senaste. Eller vilken annan smaskig kriminalroman som helst.

7) En bok som inte borde skrivits?
Det finns massor med usla böcker som aldrig borde ha publicerats...Alla böcker som förvrider verkligheten och uppmanar folk till bestialiska saker.

8) En bok du just nu läser?
Just nu läser jag Lisa Marklund - Nobels testamente och lyssnar på Alexander McCall Smith - Vackra flickors lott.

9) En bok du tänkt läsa?
Fallet avslutat av Michael Connelly. Adlibris beskriver den så här:
"Tre år efter det att Harry Bosch lämnat Los Angeles-polisen får han ett erbjudande om att komma tillbaka. Hans jobb består av att hitta nya ledtrådar och bevis i gamla mordfall. Samtidigt hålls han under uppsikt av sin Nemesis, Deputy Chief Irving."


Jag utmanar:
Åsa
Peter

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag antar utmaningen och börjar genast klura på svaren!! Här krävs lite eftertanke!! :)

Kram!