12 januari 2007

Operation

Min son har drabbats av att hans ena testikel inte har vandrat ner och vi har varit på flera kontroller och igår konstaterades det att en operation är nödvändig. Läkaren konstaterade att hans testikel var helt utvecklad och funktionsduglig men på fel plats och att de var tvunga att hjälpa den "lite på vägen".

Jag hittade det här på mammapappa.se:

"Testiklarna bildas högre upp i buken och vandrar ner under fosterlivet till pungen. Hos en del pojkar 'fastnar' dock testiklarna - en eller båda - på vägen. Då krävs det operation för att få dem på plats. Det är viktigt framför allt för framtida fertilitet, men också för att hindra senare sjukdomstillstånd i området, såsom bråck.Ibland har den testikel som inte vandrat ner inte heller samma funktion som en testikel som redan från början hamnat rätt, andra gånger fungerar dessa testiklar lika bra som vanligt. Operationen görs i narkos."

Jag känner mig lite orolig inför en operation, jag gillar inte tanken på att han ska sövas... Men, samtidigt så vill jag att det ska bli gjort så snart som möjligt. Läkaren trodde att vi skulle kunna få en tid _redan_ till hösten. Vid informationen om operationen konstaterade läkaren att han inte får spela fotboll på tre veckor varpå sonen fräste att han minsann inte spelar fotboll. Då log läkaren och frågade om han klättrar i trän istället, vilket han gör.

Mammas älskling...

1 kommentar:

Anonym sa...

Aj då, men ska han verkligen behöva vänta så länge på en operation? Tycker det låter lite makabert. Det borde ju gå att få en tid snabbare så slipper ni gå och oroa er för narkos osv.

Jag var med 2 ggr när Tove sövdes för sitt brutna och första gången var absolut värst. En gång fick Dea vara där istället för jag orkade inte med på operationer på en vecka kände jag.

Hoppas allt går bra.

Kram Kram