17 januari 2007

Torsdag

Nu är det dags för mamma att åka till Chmielno igen. De har varit hemme i två månader och det har verkligen varit jättemysigt att ha dom här. Men imorgon eller på fredag är det dags att åka. De har bestämt att de ska ta med barnen på en skidresa på påsklovet och vi funderar på att åka med så nu ser vi inte dom förrän då. Bilden till vänster tog vi på deras hus när vi var där i november. Då snöade det mängder... *s*. Huset är på tre våningar i 6 etager och på bilden ser man köket nere till höger, och sedan är det arbetsrummet ovanpå.

Chmileno ligger i Kaszubien i norra Polen och här är en länk där man kan man läsa lite mer om Gdansk och det som finns i närheten:
http://www.gdansk.pl/se/article.php?category=562&article=1785&history=562

Polen är ett av mina favoritresemål. Fina stränder, otroligt bra shopping och god mat!

Imorgon ska vi på konferens på Lökeberg: http://www.lokeberg.se/ Det ligger ungefär en mil från Marstrand och är ett litet, men ganska mysigt konferenshotell. Framförallt har de väldigt god mat och det är ju nog så viktigt när man ska iväg. Det finns inget värre än att komma till ställen med dålig mat.

Idag öser regnet ner, jag samåkte med Tompa hem idag och vi fick verkligen krypköra vissa sträckor. Gröna grodan (hans bil *s*) är inte så tung och vi mer eller mindre lättade vissa bitar och det gäller det att hålla hastigheten nere.... Peter skulle på nämndmöte och eftersom vi har fått en helt ny nämnd så kommer säkert mötet att dra ut på tiden.


Jag har precis läst ut boken om Maisie Dobbs och det var en söt bok, den rekommenderas verkligen om man bara vill ha en stunds förströelse.

På Norstedst skriver de så här om boken: För alla som älskar Agatha Christie och Alexander McCall Smith kommer nu Jacqueline Winspears böcker om Maisie Dobbs. Handlingen utspelar sig på 1930-talet i London och Maisie Dobbs är en ung, modig privatspanare som med sin intelligens och klokhet löser fall som polisen går bet på.Unga, modiga Maisie Dobbs har nyligen startat sin egna privatdetektivbyrå i London. Året är 1929 och Maisie är på många sätt en ovanlig person. Hon är kvinna och privatspanare och hon började sin bana med att arbeta som tjänsteflicka i ett aristokratiskt hem i London. Tack vare sin husmors försorg, som såg att flickan hade läshuvud, fick hon studera i Cambridge och tog sedan tjänst som sjuksköterska under första världskriget. Där träffade hon en läkare som blev hennes stora kärlek men han försvann under kriget. Detta gör att Maisie, trots sin ungdom, besitter en visdom, erfarenhet och styrka som kommer väl till pass i hennes första fall. En krigsveteran dör plötsligt efter att ha skrivit över alla sina tillgångar på ett hem för krigsskadade unga män.

1 kommentar:

ikas sa...

Då kan du vinka på mig när du kör till Lökeberg ;o)