25 december 2005

Julafton och juldag

Dagen inleddes med frukost och vi grejade lite hemma innan Neda kom vid 11.30-tiden. Då åt vi gemensam frukost/lunch och efter det smög Neda iväg och så hittade hon massor med paket som tomten hade lämnat till henne. Två jätteglada och entusiastiska pojkar kastade sig om halsen på henne och vi började dela ut paketen. I vanliga fall brukar inte paketen delas ut förrän på kvällen, men eftersom vi har en minimal bil just nu, och inte kan frakta några paket fick vi göra så istället i år. Alla paket delades ut och vi öppnade paketen i tur och ordning. Wille blev överlycklig över sitt nya Gameboy och Samuel var förundrad över hur tomten kunde veta vad just de verkligen önskade sig. Hans favoritjulklapp var såklart Turtlesdräkten:


Efter Kalle Anka åkte vi iväg till min moster och åt julmiddag.

Det var ett jättegott men ganska sparsmakat julbord, alldeles perfekt i mitt tycke:

Vi hade med oss korv och köttbullar och jag hade stått halva förmiddagen och stekt köttbullar...Vid 7-tiden var det dags för tomten att komma med paket. Samuel var alldeles salig och William tyckte att tomten såg läskig ut. Men det gick bra och de fick massor med paket :)


Vi stannade kvar och fikade en stund men åkte hem ganska tidigt. Det var jätteskönt att gå och lägga sig efter en lång, lång dag.... Jag fick massor med fina paket. Bla böcker, pengar, pussel, morgonrock, tofflor, ett handgjort set med tårtfat, sockerskål, mjölkkanna och tillhörande muggar, en vacker grön sjal, massor med the (11 paket närmare bestämt), kläder, vas, massagesits (sånt som man sätter över en fåtölj och som vibrerar på 10 olika punkter), Enjoyguiden (f.d Enterainmenthäfte) för 2006 m.m.

Idag har vi mest tagit det lugnt. Vi träffade min kompis Carola & hennes familj i Slottsskogen och gick en liten promenad. Det var jättemysigt!

Nu ska vi strax göra middag. Vi brukar alltid äta kalkon på juldagen, men i år blir det bara kyckling, men det blir nog gott det med :))

Kram

3 kommentarer:

enAnnan sa...

Finfina bilder.
Vilken läcker turtle. ;)

Låter som en bra jul Susie.

Kram

mintid sa...

God fortsättning på Julen Susie!
Kram

Ann sa...

Åh vad kul att se hur du och din familj firat julen!

Hugs!