25 oktober 2005

Gravespotting

Idag har jag haft en riktig bra pluggdag, och fått gjort mycket. Jag var som mest aktiv till kl 14.00 och sedan la jag mig ner för att läsa lite...Gissa vem som somnade på två röda...*s*. Men det var underbart skönt och igår på kursen, lärde jag mig vikten av en god sömn :)

Jag satt just och funderade lite på fenomenet "Gravespotting", som innebär att man åker runt och tittar på kända och okända gravar. Jag har alltid varit fascinerad av vackra gravstenar och kyrkogårdar. I somras när vi var i Primosten gick jag och Cassandra och tittade på kyrkogården, och den var väldigt annorlunda jämfört med andra kyrkogårdar jag sett. Eftersom kyrkan låg på den högsta platsen i den lilla byn, så hade man en en fenomenal utsikt från kyrkogården över havet.


Peter är uppvuxen vid en kyrkogård och från hans mammas fönster kan man gravarna. Det är stor aktivitet på kyrkogården vid Allhelgonahelgen, och då om någon gång brukar folk besöka sina gravar.

Jag brukar åka till min pappas grav ett par gånger om året för att lägga en blomma och "prata" med pappa en stund, men det är en bit för mig att åka så besöken brukar mest ske när vi har vägarna förbi. Här är en bild på mina barn vid pappas och Mikaels grav (min bror):

1 kommentar:

Malin E sa...

Jättefin grav dom har! Fin sten och väldigt fint med blomorna. Visste inte att din pappa och bror hade gått bort, är det i en olycka eller så. Förstår att det kan vara skönt att få åka dit och "prata" med dom ibland!
Kram!!