16 januari 2006

Lata dagar är bäst

Igår hade vi det lugnt och skönt. Vi sov ganska länge och var mest hemma och slappade på förmiddagen. Peter åkte iväg till jobbet ett par timmar och jag la mig i sängen och tittade på 24. Hur skönt som helst! Vad mycket tid jag har över nu när jag inte måste plugga jämt! Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med min tid :))

Jag håller på att läsa Phillipa Greogory - Jungfruns älskare. Jag har kommit ungefär halvvägs, och hittills är jag mer än nöjd. Å andra sidan är jag väldigt fascinerad av Henrik VIII och hans barn, så jag kanske är lite partisk :))

Så här står det om boken på Adlibris:

1558 ringer kyrkklockorna för att tillkännage att Elizabeth I är Englands nya drottning. Hon har överlevt oräkneliga intriger i sitt unga liv och äntligen är tronen hennes. Men hon har ärvt ett sargat och fattigt kungadöme, slitet av motsättningar och hotat av många fiender. Vid hennes sida finns adelsmannen Robert Dudley. Hans far blev avrättad för förräderi och själv satt han länge fängslad i Towern nu är han fylld av revanschlusta och äregirighet. Om han kan bli den vackra drottningens förtrogne är hans lycka gjord. Han och Elizabeth rör sig snart i en förförelsedans som hovet iakttar med oblida blickar: Robert Dudley är gift och omöjlig som kunglig gemål. Robert och Amy gifte sig av kärlek, men äktenskapet är inte lyckligt. Robert längtar efter makt och i drottningen har han funnit sin like. Medan passionen mellan honom och Elizabeth växer drömmer Robert om skilsmässa och om att bli Englands kung. Men han vet att Amy aldrig kommer att släppa honom fri..

Visst låter det spännande! Boken rekommenderas varmt!

På kvällen fick vi besök av Lotta, som kom på den sedvanliga söndagsmiddagen. Det var som alltid jättetrevligt och på middagsbordet stod kokt potatis, färsbiffar, champinjonsås, sommargrönsaker, babymorötter och sallad. Som tur var fanns det mycket mat, så resterna åkte ner i lunchlådan!

Idag var första dagen tillbaka på jobbet efter allt plugg och semestern to-fr. Dagen började på sedvanligt sätt med ett 3 -timmars möte, sedan var det dags för lunch och efter lunchen hann jag faktiskt jobba i nästan två timmar innan det var dags för nästa möte som varade tills dagens slut.

I morgon ska jag på konferens på Arken och det är fullständigt förödande för bantande människor (= jag) ... De har mycket mat och den är god. Det värsta (eller rättare sagt bästa) är den ljuvliga efterrättsbuffén som man kan frossa i efter den goda lunchbbuffén. För att inte tala om kakbuffén till eftermiddagsfikan...Eller frukosten...Eller förmiddagsfikat.... Hmmm....Det är ett under att man får något gjort på Arken, så mycket tid man tillbringar med att stoppa saker i munnen egentligen.

Vår middag idag bestod av grov pasta, köttbullar, prinskorv och grönsaker. Gott och enkelt, och framförallt uppskattat av barnen, åtminstone allt som inte var grönsaker *s*. De petade mest i grönsakerna, William lyckades få i sig 5 ärtor och lite gurka medan Samuel modigt tuggade i sig en halv skiva gulbeta (som en 50-öring ungefär), ett par gurkbitar gick också ner. Deras kompis E vägrade att äta någon grönsak förutom gurkan. Jag får tillägga att det fick åt oanade mängder ketchup också, sockerfri dessutom....

Det stör mig rätt mycket att jag har gått på Felix lurendrejerireklam om sockerfri ketchup. Den är istället sötad med Sukralos, ett ämne som är ett sötningsmedel som framställs genom kontrollerad klorinering av sackaros och som är 500-600 sötare än socker. Enligt t.ex Arla och Felix är sukralos fullständigt ofarlig, det lagras inte i kroppen och är jättebra för diabetiker, det är dessutom helt kalorifritt. Konsumentsamverkan å andra sidan kallar det för ett naturfrämmande ämne och har skrivit heta debattartiklar om ämnet. Här finns en länk till en PDF. I "källkritiska" Aftonbladet framställs Sukralos som ett gift som ger upphov till mutationer och orsakar cancer och ger skador på fortplantningsorganen. Min gissning är att eftersom nu EU har godkänt det som ett tillsatsämne i mat så kommer vi att få se mer av det i framtiden. I motsats till Aspartam så ska det ju "inte" vara cancerframkallande... Jag ska i alla fall inte köpa den ketchupen mer. Jag får hålla mig till min vanliga hederliga, "sötketchup" i framtiden :))

Peter är på Accessakuten ikväll, troligtvis öroninflammation. Han sitter och väntar på läkaren just nu, det var ett 10-tal personer före honom i kön, så det lär väl ta en stund innan han får träffa läkaren. Förhoppningsvis kan han hämta ut sin medicin så att värken går över snart!!

Killarna sitter i badkaret och busar och Cassandra är nybliven hjälpledare för miniorerna på hennes scoutklubb, och de har nu sitt första terminsmöte, så här ganska lugnt och skönt just nu. Jag ska strax stoppa killarna i säng och sedan ska jag fortsätta med min bok.

Ha en trevlig kväll!

2 kommentarer:

Petra sa...

Stackars Peter! Hemskt med örinhinneinflammation! Blä... Hälsa honom att jag spelar hans nya spel så jag hinner inte med annat. hi hi.... Kul att vara lite barnslig eller hur.

Mindi sa...

Hoppas att bion äör bra i morgon. den filmen vill jag också se.

Kramis!