23 juni 2007

Midsommaren som regnade bort

Igår drabbades vi av ett hällande ösregn, himlen öppnade sig och så gott som intetgjorde alla våra planer på att åka och titta på ett midsommarfirande. Det kom av sig helt och hållet. Vi hade tänkt åka till Nääs och titta på ett traditionellt firande men vi kände oss inte särskilt lockade alls och beslöt oss för att ställa in allt och bara ta det lugnt.

Vi tillbringade förmiddagen i sängen och tittade färdigt på Jericho säsong 1, jag är glad att serien fick förlängt med åtminsone 7 avsnitt till! Hoppas det blir fler än så! Jag läste att CBS hade fått ett 18 ton med nötter från fansen i protest mot seriens nedläggning. I sista avsnittet säger Jake "Nuts" när han ske ge ett besked huruvida de ska kapitulera eller inte och det har alla fansen tagit bokstavligt och skickat mängder med nötter till CBS :)) Jag hade gärna sänt en påse nötter jag med :)

Jag kände mig nästan apatisk av att bara ligga i sängen och kolla på tv så när det värsta vädret hade lagt sig lite åkte jag och Peter iväg och köpte mat på McDonalds. Dagens planerade grillning gick inte riktigt att genomföra och jag hade ingen ork i världen att laga mat. Inte Peter heller för den delen. Vår ork sträckte sig till att steka ägg och det kändes inte vidare upplyftande.

Vi missade öppettiderna i Partille med 10 minuter och åkte istället till Backaplan och handlade. Där mötte vi en arbetskamrat, småpratade lite och åkte sedan hem igen. Kassörskorna på McD var som två sura citroner, tydligen hemskt uppretade över att tillbringa sin midsommarafton på jobbet och inte på en rolig (men blöt) fest någonstans.

Idag kommer familjen K hit. Grillvädret är bättre och vi siktar på marinerad kyckling, potatisskruvar, sallad och nån god röra.

Jag läser en så spännande bok just nu. Den heter "80 ° från varmvattnet", boken är skriven av journalisten Karin Alfreddsson och så här står det på Bokus:
"Årets debutant enligt Svenska Deckarakademin!"


OmslagsbildI ett dike i Zambia förblöder en 14-årig flicka. I USA dör en domare i Högsta Domstolen i sin säng. I en svensk lägenhet möts tre aktivister för att ta emot beskedet om en katastrof. I en amerikansk buss försöker en ung kvinna fly från sin historia. I gräset utanför en barnmorskas hus bygger någon en häxpyramid. Och i händelsernas centrum står Ellen Elg, svensk läkare med oklart uppdrag i Afrika. Den första boken i serien om Ellen Elg handlar om sexualitet, kvinnoförtryck och död i miljöer som sällan beskrivits i svensk spänningslitteratur. I Karin Alfredssons färgstarka men osentimentala roman, där döden är nära i alla hem, skildras hur enskilda liv cyniskt offras av den multinationella industrin."


Jag lyssnar också på en bok som heter "Smuts" av Katarina Wennstam. Så här står det på Bokus:

"Jonas Wahl är framgångsrik advokat. Han har en stark och vacker fru, fina barn och ett i varje detalj designat hus. Jonas karriär har tagit ordentlig fart och han har fått ett erbjudande från TV att kommentera en traffickingrättegång som dominerar Sveriges nyhetsbevakning. Vad ingen vet är att han spelar ett mycket högt spel i medias strålkastarljus. Hustrun Rebecca hanterar sin chefsposition på TV perfekt och borde kunna luta sig tillbaka då barnen mår bra och alla berömmer henne för deras vackra hus. Men det finns en krypande känsla av att allt inte står rätt till och Rebecca undrar ofta vad Jonas gör alla kvällar han jobbar över. Men hon är en kvinna som har gjort förnekelsen till en konst och som ständigt putsar på familjens fasad - utåt sett en lyckad yrkeskvinna, mor och maka, men inombords växer tvivlen kring livet och äktenskapet. Samtidigt utvecklas deras 14-åriga dotter Emma snabbt och hennes begynnande sexualitet pockar på. Emma lockas och skräms av sina egna fantasier och omvärldens reaktioner. Skammen bränner - men vem är det egentligen som är skamlig? Smuts är en spänningsroman och ett starkt familjedrama som landar mitt i debatten om sexköp och trafficking. Det är en skarp skildring av en värld där mäns rätt till kvinnors kroppar står över allt annat och där domstolarna väljer att titta åt ett annat håll."Omslagsbild

1 kommentar:

netha sa...

Det lät som en riktigt härlig midsommar i min smak.
I år var vi borta för första gången på 15 år. :-)
Hoppas ni hade det fint idag.
kramis