12 december 2006

Alltså--Det regnar

Man undrar hur mycket det kan regna egentligen. Igår hade det regnat 54 mm på ett dygn. Fyra gånger så mycket som under två normala veckor i december, det är rätt skrämmande med så regn. Vi såg helt otroliga översvämningar igår. Bilar som stod nästan helt begravda i vatten. En kvinna stod mitt ute i en ”sjö” av vatten i sin bil, alldeles ensam och hon kom varken fram eller bak. Usch, det var hemskt att se… Vi var på julbord i Lökeberga igår och redan på väg dit såg vi översvämmade vägar och vi blev rätt oroade över hur vi skulle kunna ta oss hem. Vi inledde med en två timmar lång konferens mellan 12 -14 och sedan var det dags för jullunchen! De hade ett helt suveränt julbord och det var en behaglig miljö att sitta och äta i.

Vi åt ganska snabbt för att komma hem i så god tid som möjligt. Vi ville köra medan det fortfarande var ljust. När vi hade kommit näsan i höjd med Ytterby så var vägen helt översvämmad. Vi visst varken ut eller in, men så såg vi att ett par bilar svängde av och vi följde efter dom uppför ett berg, men sedan blev vi osäkra och visste inte riktigt vart vi skulle ta vägen *s* så vi bestämde oss för att vända tillbaka igen. Men så kom den en bil som körde med en väldig fart och han såg så ”säker” ut på vart han skulle så vi och ett par andra bilar följde efter honom. Han körde ner på en cykelbana och under en gångbro och vi efter honom… Vi kom ut mitt i Ytterby, vid busstationen och kunde ta oss ut på vägen därifrån. Det gick hur bra som helst. Sedan körde vi över Angered hem. Det gick bra, långsamt bitvis, men det gick.

Väl hemma så bestämde vi oss för att inte ge oss ut igen, så vi missade tyvärr killarnas avslutning på simskolan. Men de var inte särskilt ledsna över det. Jag var jättetrött och ingen av oss orkade särskilt mycket till middag efter julbordet till lunch. Vi tittade på Heroes hela kvällen och jag tror jag somnade redan 9 *s*. Imorse hade det slutat regna, vilken lycka! Men tydligen så ska det börja inatt igen och sedan fortsätta resten av veckan.

Inga kommentarer: