11 februari 2006

Lugna dagar ÄR bäst :)

åh, vad jag gillar när vi bara kan vara hemma och ta det lugnt. Umgås hela famijen och göra bara mysiga saker tillsammans :) Tyvärr inträffar det allt för sällan, i alla fall i vår familj. Jag vaknade alldeles för tidigt idag och hade svårt att somna om. Peter är så otroligt förundrad över att jag är pigg som en lärka de dagar när jag är ledig men när jag ska upp till jobbet så är det nästan stört omöjligt att få upp mig ur sängen.... Svara på det, den som vet :))

Idag så packades det böcker hemma hos oss. Vi har, som de som känner oss vet, alldeles för många böcker. Jag försökte räkna alla böcker en gång, men gav upp när jag kom upp i över 1000, och nu är det betydligt fler ändå. De ska gås igenom, ses över och packas ner. Ska jag vara ärlig så låter jag nog hurtigare inför uppgiften än vad jag verkligen känner mig. Det känns rätt jobbigt, och jag minns med fasa förra flytten. Jag hittade en gammal dagboksanteckning när jag mer eller mindre skrek ut över sidorna "Aldrig mer flytt". Jag har lovat Neda att ha ett bokbål *s* och jag redan valt ut boken som ska rensas ut (jag har nämligen en dublett av en bok om svampar som jag faktiskt inte behöver ha två exemplar av *s*). I övrigt har jag rätt svårt att skilja mig från mina dygripar. Valda med omsorg och lästa med kärlek....

Samuel och jag åkte till stan och handlade en stund idag. Ett presentkort till min kusin som fyller 22 och en kräm till hennes mamma som blir något äldre. Vi ska på släktkalas imorgon, mamma och Josef kommer hem från Senegal idag och det ska bli jättekul att höra vad de har att berätta om resan! jag hoppas att de har haft det jättekul. Jag skulle gärna åka till Senegal, det känns lite exotiskt, gör det inte?

Eftermiddagen tillbringade jag i sängen, jag låg och tittade på film, latade mig och sov. Man måste ju kompensera en stund på dagen när man vaknar för tidigt på morgonen *s*... William var hos en kompis och Cassandra tog med Samuel till sin kompis. De var ute och åkte pulka och hade helmysigt tillsammans! Peter var ihärdig och packade och rensade böcker.

Nu ska jag läsa lite och kanske titta på nån film.
Ha en mysig kväll!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Som nyflyttad bokmal tvingade jag mig att sälja böcker. Ett beslut som satt hårt inne men som kändes nödvändigt då många flyttar på kort tid fått mig att inse att jag bara "bar runt dem" för att jag älskar böckerna i sig.

Nu var jag hård mot mig och det ledde till en rejäl rensning på fler områden.. Det blev 20 fulla papperskassar med böcker, därtill 8 papperskassar med olika magasin, 25 papperskassar med "urvuxna" leksaker, 10 kassar med urvuxna barnkläder, 5 fulla bilar blandat skräp till tippen, ett flertal olika solitärmöbler och 20-talet videofilmer.

Det var en utrensning som kändes jätteskön faktiskt. Allt i kassarna såldes, hämtades på plats av köpare och behövdes inte bäras med i flytten. Saknar jag det som försvann? Nej, inte alls. Är snarast förvånad över att jag fortfarande tycks ha så mycket kvar!

Anonym sa...

Jag kan heller inte göra mig av med böcker, och liksom dig har jag massor. Och de gånger vi har flyttat har jag också svurit över dem.. de är ju så förbenat tunga att packa i kartonger och bära! *s*
Men näää.... inte kan man ju kasta/sälja en bok som köpt?! TÄNK om man vill läsa den igen?? Eller bara se vad den heter? Eller se vad författaren heter... eller nåt... *fniss*

Kram!

Anonym sa...

Nej nej nej!! Inte slänga några böcker eller ha bokbål!! Jag mår illa bara jag tänker på det...:)
Det är lika "illa" här varje gång jag flyttar består de flesta kartonger av böcker och jag säger ALDRIG mer en flytt. Tja vi får väl se om jag kan hålla det denan gången.
Lycka till med packandet!
Kram/Tina