04 februari 2007

Nämen..Vad hände?

Har Christer Björkman tappat stinget totalt??

Usch vilket kräkmedel årets första delfinal var! Jag hade säkert alldeles för höga föväntningar och jag måste säga att jag blev så grymt besviken!

Jag tyckte att det började bra med Elin Lanto men sen tappade jag hakan längre och längre ner i golvet. Elin gjorde ett bra framträdande, låten fastnade lätt, men blev inte för jobbigt. Inte min musiksmak alls egentligen men en ok låt!

Stefan Andersson som tillhör mina favoriter gjorde ett bra framträdande medan hans sångpartner, Gibbson, eller var hon nu hette kändes totalt överflödig. Låten fastnade inte alls hos mig och lät som en blandning mellan Simon & Garfunkel och Bob Dylan.

Sedan var det dags för allas vår sångfågel Anna Book och det minsta man kan säga om den låten är att det var ju "i alla fall en schlager". Men då jag tillhör kategorin människor som verkligen avskyr den sortens musik och nej, jag tycker absolute inte att det ska vara schlagers i meldofestivalen, det har aldrig någonsin hetat schlagerfestivalen mer än i folkmun och i dåliga översättningar från Eurivision song contest... Så den gick bort helt för mig. Att se Anna flörta och blinka ungefär en gång i minuten var nästan mer än jag stod ut med...suck...

Sedan var det dags för Addis Black Widow, också en grupp som jag hade stora förväntingar på men det kändes bara platt. Däremot så tror jag att det blir en radiohit. Den lät betydligt bättre när jag lyssnade idag och inte såg dom...*s*.

Andreas Lundstedt har ju enorm kondition. Helt otroligt. Men det var väl också allt jag har att säga om honom och hans låt. Kräkmedel känns milt i sammanhanget. Botox är inte bra om man vill ha kvar rörligheten i ansiktet Andreas...bara så du vet...

Efter det kom Tommy Nilsson och jag tycker verkligen illa om Tommy Nilsson. Jag gillar inte hans röst, jag gillar inte hans svullna ansikte som ser försupet ut och framförallt gillar jag inte låten! Eller "gillar inte" kanske är för milt uttryck för vad jag tycker om den. Hmmm...Bort, bort bort...

Sofia gick ut som 7:e artisten och hon hade en snygg show och framförallt en helläcker klänning om än något kort, Men med dom benen så *s*. Jag tycket hon borde ha gjort som hon hade tänkt från början och framfört låten på grekiska, jag tror den hade vunnit på det. Nu tyckte jag att det blev lite tråkigt istället.

Efter Sofia var det dags för Uno & Irma. Uno Svenningsson tilhör inte mina favoriter, men däremot Irma gillar jag. Låten var sädår, att höra Uno sjunga nästan "gomojjon" var bara för mycket... Jag tror att låten kommer att spelas mycket på radion och jag tror att den trots allt har potential. Tack vare Irma :))

Tja, grymt missnöjd och med stora förhoppningar om bättre artister och låtar nästa helg!

3 kommentarer:

Petra sa...

Oj vad neggo ;o))
Tycker också att det var en svag start men älskar älskar detta spektakel så jag försöker bara se ljusglimtar. Älskar Look ex..... Gillade Annas låt och fokuserade på hennes slimmande klänning istället för henne osv... Hoppas på bättring next week. Kram på dig

~Susie~ sa...

kram tillbaks Petra :)) Ja, Luuk var faktiskt rolig :))

Anonym sa...

Kan bara hålla med dig om att första delfinalen inte var bra alls. Men jag försökte i alla fall hitta något bra om låtarna. *S* Så gott det nu gick.

Synd på svärmor som blivit så sjuk efter operationen och att även W har blivit sjuk. Men ni får försöka se det positiva i det hela - ni kunde också ha blivit smittade av magsjukan om ni åkt dit nu. :)

Kram Kram