03 februari 2007

Sjukdomar och en ledig helg

Vilken underbar dag det är idag! Solen skiner för första gången på länge och jag känner hur livsandarna vaknar till liv! Tänk vad lite sol kan göra! Det känns som vårens första dag. I trädgården har de första knopparna börjat spira och jag hoppas innerligt att det inte kommer en köldknäpp mer! Jag har fått pippi på en blomstersort som heter OXALIS, de finns i massor av varianter. jag har ingen aning om vilken som är vanligast men jag skulle kunna tänka mig att det är den som kallas för "lyckoklöver" som är relativ vanlig i alla fall.

Vi har det lite kaotiskt hemma just nu. Svärmor blev opererad i tisdags och har bytt ut en del av stora kroppspulsådern. En allvarlig operation tydligen. Nu ligger hon kvar på sjukhuset och skall göra så i minst 8-10 dagar till. Hon har stundtals hög feber, högt blodtryck men det ska tydligen vara vanligt vid den här typen av operationer. Peter är jätteorolig. Vi hade tänkte att åka och hälsa på henne idag men så fick William ont i kroppen och hög feber så vi håller oss borta från sjukhuset så länge han är dåligt, tanken på att smitta när svärmor känns inte lockande. Hon har tydligen även blivit magsjuk stackarn!

Igår hade vi flera arbetskamrater hemma på middag, det var jättetrevligt och vi åt god mat och drack alldeles för mycket rödvin, men jag känner mig rätt fräsch ändå idag. De åkte hem vid midnatt och jag somnade någon gång vid halv två-tiden. Imorse vaknade jag vid 8-tiden och för en gångs skull var William redan vaken. Sedan vaknade Peter och sist Samuel. jag tror att det var första gången någonsin som William vaknat först... Det måste ha varit febern *s*.

Vi var borta hos mamma och hämtade hem hennes bil som vi ska ha ett tag. Vi har egenligen inte så stort behov av två bilar men det är bättre att använda den än att låta den stå och skrota i hennes garage :) Vad tomt det kändes utan henne! Vi spolade alla kranar men det hade redan kommit en unken lukt ur avloppen. Jag stängde av handdukstorken och huvudströmbrytaren på övervåningen. Vi lånade även med oss dammsugaren eftersom vår nya är helkass efter att Samuel försöka dammsuga upp vatten ur kranen....

Just nu läser jag Johanna Hildebrand - Fördömd? Är det någon som har läst den? Jag tycker att den har börjat bra. I bilen lyssnar vi på en av de bästa böcker jag har läst på länge: Lian Hearns - över näktergalens golv. Det är första boken i en trilogi som utspelar sig i Japan för många år sedan. I Sverige säljs den som en ungdomsbok medan i USA säljs den som en fantasybok för vuxna. I vilket fall som helst är det en underbar bok och jag gör allt för att få åka lite bil :)

William och Samuel har sett på "andra sidan häcken" idag och jag tittade lite på den jag med och jag måste säga att jag tycker att den var jättesöt! Ska försöka se hela sedan!

Nu ska jag göra ett par tävlingsbidrag inför veckans tävling på NM och sedan ska vi titta på "en natt på muséet" med Ben Stiller. Vi började titta lite på den häromdagen och jag tror att killarna kommer att tycka att den är jättekul. Cassandra är hos Svenne den här helgen. Hon och ett par kompisar skulle se "Lina kvällsbok" igår, får se på söndag om hon gillade den. Att vara 15 är inte lätt :))

1 kommentar:

Anonym sa...

Sänder en kram till er alla, jobbigt med så pass allvarliga sjukdomar!! :(