200 g riven fetaost, helst grekisk 3 msk hackad färsk timjan 2 dl matyoghurt (eller grekisk/turkisk yoghurt) 1 vitlöksklyfta, pressad salt svartpeppar flytande honung
Gör såsen: Blanda fetaost, timjan, yoghurt och pressad vitlök. Smaka av såsen med salt, svartpeppar och cirka 1 tsk honung. Låt stå och dra, så smakerna hinner mogna.
4 kommentarer:
Klart !!!
Ta Kelda kökets kalla sås med vitlök och gräslök och mosa i en avokado och låt stå en stund.
--------------------------
Limesås
2 dl turkisk youghurt
2 msk flytande honung
skalet av en lime + lite saft
2 pressade vitlöksklyftor
salt och peppar
Jättegod till lax, kyckling m.m
Låter gott! Ska testas.
Frisk kall limesås:
1 dl créme fraiche
1 dl gräddfil
1 dl majonäs
saft och rivet skal av 2 limefrukter
1 tsk flytande honung
salt och peppar
Gott till det mesta, men passar bäst till skaldjur, grillad kyckling eller fisk. God att blanda ner i kall pasta som pastasallad också.
Fetaostcreme:
200 g fetaost
2 dl créme fraiche, franska örter
2 msk gräslök, hackad
Rör ihop fetaosten och créme fraichen och vänd ner gräslöken.
Gott till bröd och grillade grönsaker!
200 g riven fetaost, helst grekisk
3 msk hackad färsk timjan
2 dl matyoghurt (eller grekisk/turkisk yoghurt)
1 vitlöksklyfta, pressad
salt
svartpeppar
flytande honung
Gör såsen: Blanda fetaost, timjan, yoghurt och pressad vitlök. Smaka av såsen med salt, svartpeppar och cirka 1 tsk honung. Låt stå och dra, så smakerna hinner mogna.
Skicka en kommentar