19 augusti 2005

Tips på röror

Jag älskar goda röror och kalla såser. Nån som har nått tips?

4 kommentarer:

ikas sa...

Klart !!!

Ta Kelda kökets kalla sås med vitlök och gräslök och mosa i en avokado och låt stå en stund.

--------------------------
Limesås

2 dl turkisk youghurt
2 msk flytande honung
skalet av en lime + lite saft
2 pressade vitlöksklyftor
salt och peppar

Jättegod till lax, kyckling m.m

~Susie~ sa...

Låter gott! Ska testas.

Anonym sa...

Frisk kall limesås:
1 dl créme fraiche
1 dl gräddfil
1 dl majonäs
saft och rivet skal av 2 limefrukter
1 tsk flytande honung
salt och peppar

Gott till det mesta, men passar bäst till skaldjur, grillad kyckling eller fisk. God att blanda ner i kall pasta som pastasallad också.

Fetaostcreme:
200 g fetaost
2 dl créme fraiche, franska örter
2 msk gräslök, hackad

Rör ihop fetaosten och créme fraichen och vänd ner gräslöken.

Gott till bröd och grillade grönsaker!

Peter sa...

200 g riven fetaost, helst grekisk
3 msk hackad färsk timjan
2 dl matyoghurt (eller grekisk/turkisk yoghurt)
1 vitlöksklyfta, pressad
salt
svartpeppar
flytande honung

Gör såsen: Blanda fetaost, timjan, yoghurt och pressad vitlök. Smaka av såsen med salt, svartpeppar och cirka 1 tsk honung. Låt stå och dra, så smakerna hinner mogna.